Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αρχιμανδρίτου ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΜΟΥ







Εκδόσεις Π. Πουρναρά Θεσσαλονίκη 1983

[//4]
Τίτλος του αγγλικού Archimandrite Sophrony His Life is Mine
Translated by Rosemary Edmonds
A.R. Mowbray & Co, Oxford
Πρώτη έκδοση 1977.
© για την ελληνική γλώσσα Π. Πουρναράς Καστριτσίου 12 Θεσσαλονίκh

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

[//6]
[//7]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ




Με πολλή χαρά παρουσιάζουμε στο αναγνωστικό μας κοινό το βιβλίο του Αρχιμανδρίτου π. Σωφρονίου «Η ζωή Του ζωή μου».
Για το συγγραφέα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε, γιατί είναι ήδη γνωστός στη χώρα μας από το άλλο έργο του «Ο Γέροντας Σιλουανός», που τρέφει πνευματικά χιλιάδες ψυχές. Ερημίτης και ασκητής στο Άγιο Όρος, ιδρυτής, ηγούμενος και πνευματικός της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου στο Essex, φωτισμένος συγγραφέας και άξιος καθοδηγητής ψυχών ο π. Σωφρόνιος είναι μια γνήσια προφητική φωνή των καιρών μας, που δείχνει στον απολωλότα κόσμο μας την οδό του Κυρίου.
Αυτό το δρόμο της σωτηρίας, της αληθινής ζωής κοντά στο ζωοδότη Κύριο, δείχνει στον αναγνώστη και το παρόν έργο του. Πόνημα ευσεβείας και κατανύξεως, καρπός πνευματικός μιας γνήσιας χριστιανικής εμπειρίας, αποτελεί βέβαιο οδηγό για όσους προσβλέπουν με λαχτάρα στο νέο κόσμο του Θεού. Θεμελιωμένο στην ασκητική παράδοση το έργο αυτό του π. Σωφρονίου είναι συγχρόνως γραμμένο σε σύγχρονη, κατανοητή γλώσσα κι αποτελεί έτσι τη γέφυρα που ενώνει το «εφ’ άπαξ» της εν Χριστώ οικονομίας με την εποχή μας. Απευθύνεται στον άνθρωπο των καιρών μας, τον ατομιστή και λογοκράτη, για να τον κάνει πρόσωπο ολοκληρωμένο, μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, χριστοειδή στην ουσία και τις εκδηλώσεις του.
Η μετάφραση έγινε από την αγγλική έκδοση. Στο δεύτερο μέρος, με τις ευλογίες του Γέροντα, συμπληρώθηκε το κείμενο και με πολλές παραγράφους από τη γαλλική έκδοση. Τη μετάφραση φιλοτέχνησαν ο Μ. Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Βακάρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και ο Πρωτοπρ. π. Σάββας Ψαρόπουλος (ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).
Ελπίζουμε πως το βιβλίο τούτο θα βρει απήχηση και στον τόπο μας, όπως βρήκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και θα δώσει το έναυσμα για εντονότερη πνευματική ζωή και συντονότερη προσευχή στον αναγνώστη.
Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 1982
Ο Εκδότης

[//8]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου